Optimaliseren persluchtreiniging

Reinigingsproblemen

Een inefficiënte of beschadigde reiniging van het filtermedium wordt veel opgemerkt tijdens onze inspectie- en onderhoudsrondes.

Het filtermedium heeft een korte standtijd, er zijn veel procesmatige problemen door een tekort aan afzuiging, er is een hoog perslucht verbruik en er zijn veel lekkages. Wat vaak als kortstondige oplossing wordt gebruikt is om de persluchtdruk omhoog te draaien en de pauzetijd verkorten. Gevolg hiervan is dat de installatie mechanisch zwaar belast wordt, de membranen zijn niet bestand tegen hogere persluchtdrukken, filtermedium raakt beschadigt verzadigd en gaat veel doorslag vertonen en de persluchttank beschadigd. De technische dienst of de operators besteden veel tijd en ergernis om deze problemen te verhelpen. Het optimaliseren van de persluchtreiniging bied vaak een oplossing en meerdere voordelen.

De oplossing

Transtech Industrieservice B.V. kan voor u op een bestaande filterinstallatie een hoog efficiënte persluchtreiniging installeren.

Onze persluchttanks worden op maat gemaakt, zijn voorzien van geïntegreerde “power” membranen. Afhankelijk van het type filter hebben we diverse groottes luchttanks en membranen.
Voordelen zijn een lagere persluchtdruk, een lager persluchtverbruik, lagere mechanische belasting en een efficiënte reiniging van het filtermedium met een langere standtijd en een lager emissie. Allemaal voordelen welke gericht zijn op de toekomst.