Voorafscheider en cycloon

Voorafscheiders zijn uitermate geschikt voor het afzuigen van grote hoeveelheden materialen.

Een voorafscheider wordt geplaatst tussen het afzuigpunt en de afzuiginstallatie. Het filter van de afzuiger kan op die manier worden ontlast. Daarnaast is een voorafscheider uitermate geschikt om af te zuigen materiaal te scheiden.


Dit scheiden kan om allerlei redenen gebeuren, zoals het scheiden van zware en lichte stoffen of het scheiden van grote en kleine deeltjes.

Een voorbeeld van een voorafscheider is een cycloon. Een cycloon is een kegelvormig apparaat dat een mengsel van materialen met een verschillende dichtheid kan scheiden. Door hard rond te draaien slaan de zwaardere materialen tegen de zijkant en worden deze naar beneden geleid en afgevoerd. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om stof uit de lucht te halen.

Voordelen voorafscheider:

Een voorafscheider die geplaatst wordt voorafgaand aan een filtersysteem, maakt het mogelijk om het merendeel van een soortgelijke massa, vloeistoffen of vezelachtig materiaal op te vangen. Tevens is een voorafscheider in staat om vonken en gloeiende materiaal te neutraliseren.

ontlast

Het ontlast het filter van de industriële stofzuiginstallatie

Gerecycled

Afgescheiden materiaal kan gemakkelijk gerecycled worden

Energiebesparing

Energiebesparing door afval te scheiden bij de bron

 

Waardevolle stoffen

Waardevolle stoffen kunnen direct in het proces worden teruggevoerd

 
"Door middel van onze producten en ons advies ontzorgen we u graag op het gebied van ontstoffing en luchtbehandeling. Samen met onze verkoopadviseurs en servicemonteurs zijn we altijd klantgericht op zoek naar oplossingen en verbeteringen."

Voordelen cycloon

Een voorafscheider is nooit een oplossing op zichzelf. In combinatie met een goede analyse van de werkomgeving en de juiste afzuiginstallatie kan het wel bovengenoemde voordelen opleveren. In enkele gevallen kan het raadzaam zijn een cycloon te plaatsen.

Een cycloon gebruikt men bijvoorbeeld als voorafscheider bij een grote hoeveelheid af te zuigen stof, of als hoofdafscheider van middelfijn stof of vloeistof met deeltjes van een diameter groter dan 0,5 mm. Met behulp van computerprogramma’s is het mogelijk om de juiste instellingen te berekenen voor een optimale afscheiding.

De toevoeging van een cycloon aan een stofzuiginstallatie kan een aanzienlijke ontlasting van de filters opleveren. Daarnaast is het mogelijk het afgescheiden materiaal op te vangen en te hergebruiken in het productieproces.

Bij grover materiaal en een grotere hoeveelheid stof kan een voorafscheider uitkomst bieden. Neem nu contact op om te zien wat voor uw situatie de beste oplossing is!