Membraankleppen

Reiniging van filterinstallaties

Schoonmaken van een filterzak of element is erg belangrijk. Immers moet de meeste stof van de filterzakken of filterelementen af vallen

De reiniging van persluchtgereinigde filterinstallaties wordt mede tot stand gebracht door membraankleppen. Deze membraankleppen zijn een cruciaal onderdeel van de reiniging van het filtermedium. Het is belangrijk om deze membraankleppen periodiek te inspecteren op werking en/of lekkages. Bij slijtage kunnen de membraankleppen gaan “doorblazen” wat er voor zorgt dat er dure energie ( perslucht) verspilt wordt.

Transtech is gespecialiseerd in het vervangen van luchtanken met membraan kleppen die zijn verouderd en daardoor zijn gaan lekken. Ook hierin zijn we niet merkgebonden. Zelf passen we vaak Reco onderdelen toe. Zowel de kleppen als de controler zijn dan van Reco.

Ook andere merken als Autel, Goyen, Buschjost en Asco zijn bij ons goed bekend.

Neem contact op met Transtech

Meer weten
Afbeelding stoffilter onderdelen

Regulier onderhoud aan verschillende filterinstallaties

Afbeelding stoffilter onderdelen

Diverse merken en types

Voor het reguliere onderhoud aan diverse merken en types filterinstallaties hebben wij vervangingsmembranen (revisiesetjes) en nieuwe membraan kleppen op voorraad. Er zijn verschillende merken membraanventielen. Voor de meeste membranen kunnen we onderdelen/revisiesets leveren tegen lagere prijzen o.a, Goyen en Asco ventielen.

Bekend type ventiel is de Goyen K2500 RCA 32 M1183. Deze membraamkleppen worden veel in de Donadson filters en in de oude DCE ontstoffingsinstallaties toegepast.

Neem contact op met Transtech

Meer informatie

Power membranen

Afbeelding stoffilter onderdelenAfbeelding stoffilter onderdelen

Diverse merken en types

Transtech past in zijn eigengemaakte Eurofilter units hoogwaardige membraamkleppen (power membraan) met een zeer snelle sluitingstijd toe. Dit komt de reiniging ten goede en er wordt een besparing van 30% teweeg gebracht op persluchtverbruik. De levensduur van een power membraan is 2x zo lang als van een reguliere membraanklep.

Power staat voor een zeer snelle drukstijgingstijd van 10 ms en een KV-wert 28 m3/h. Deze waarden worden door de potvormige expressie op het membraan aan de aanstroom kant bereikt. Reflex staat voor een sluitingstijd van minder dan 60 mps. Het telkens terugkerende vervorming van het membraan als gevolg van een gecoördineerde de openingstijd en voorspanning van het membraan resulteert in deze snelle sluitingstijd. Na het openen van het membraan weerspiegelt deze aan de ventieldeksel en veert door de hoge voorspanning weer terug in de uitganspositie. Wij noemen dit ook wel het klikken.
De effectiviteit van het af reiniging impuls en het persluchtverbruik worden dienovereenkomstig door de aard van het membraan en de geometrie van het ventiel bereikt.

Het ventiel heeft de volgende voordelen.
• Het reduceren van de af reiniging druk 1-1.3 bar
• Het vergroten van het filteroppervlakte bij gelijke af reiniging druk
• Het reduceren van de ventielgrote
• Betere en intensievere af reiniging
• Minder geluid/ruis door het verminderen van de af reiniging druk.

De gebruiker profiteert in exploitatie kosten door minder perslucht te gebruiken. Door minder Perslucht te gebruiken kun je veel op je energierekening besparen.
Deze kleppen worden ook gebruikt bij vervanging van oude kleppen.

Deze membraankleppen worden geproduceerd in Duitsland. Hieronder kunnen jullie de technische gegevens van deze membranen downloaden.

Neem contact op met Transtech

Meer informatie
Afbeelding stoffilter onderdelen
Afbeelding stoffilter onderdelen
Afbeelding stoffilter onderdelen
Afbeelding stoffilter onderdelen
"Door middel van onze producten en ons advies ontzorgen we u graag op het gebied van ontstoffing en luchtbehandeling. Samen met onze verkoopadviseurs en servicemonteurs zijn we altijd klantgericht op zoek naar oplossingen en verbeteringen."