Membraankleppen

Reiniging van een filterzakken of elementen is erg belangrijk. Immers moet de meeste stof van de filterzakken of filterelementen af vallen.

De reiniging van persluchtgereinigde filterinstallaties wordt mede tot stand gebracht door membraankleppen. Deze membraankleppen zijn een cruciaal onderdeel van de reiniging van het filtermedium. Het is belangrijk om deze membraankleppen periodiek te inspecteren op werking en/of lekkages. Bij slijtage kunnen de membraankleppen gaan “doorblazen” wat er voor zorgt dat er dure energie ( perslucht) verspilt wordt.

Voor het reguliere onderhoud aan diverse merken en types filterinstallaties hebben wij vervangingsmembranen (revisiesetjes) en nieuwe membraan kleppen op voorraad. Er zijn verschillende merken membraanventielen. Voor de meeste membranen kunnen we onderdelen/revisiesets leveren tegen lagere prijzen o.a, Goyen en Asco ventielen.

Bekend type ventiel is de Goyen K2500 RCA 32 M1183. Deze membraamkleppen worden veel in de Donadson filters en in de oude DCE ontstoffingsinstallaties toegepast.

Vraag naar de mogelijkheden.

Goyenmecair Asco

Eurofilter past in zijn eigengemaakte filterunits hoogwaardige membraankleppen (power membraan) met een zeer snelle sluitingstijd toe. Dit komt de reiniging ten goede en er wordt een besparing van 30% teweeg gebracht op persluchtverbruik. De levensduur van een power membraan is 2x zo lang als van een reguliere membraanklep. Deze membraankleppen worden geproduceerd in Duitsland bij Reco. Hieronder kunnen jullie de technische gegevens van deze membranen downloaden.

 

MembraanklepMembraanrevisieset

 

Power membranen

Eenvoudige montage

Reco tank ventile dn 25

  • Informatie aanvragen

    Interesse in de producten en diensten van Transtech? Neem contact op met Robert, Jan of Sander.