Wij reviseren ook bestaande filterunits

Wij als Transtech reviseren ook graag bestaande filterunits. Deze filterunit stond op een bestaande silo. Vaak gaat hier een inspectie van Transtech aan vooraf. Dit doen we met onze eigen inspectie app. Zie hieronder meer informatie over de inspecties. Of kijk op https://www.transtech.nl/stoffilters/inspecties-service-onderhoud/

De volgende revisie werkzaamheden hebben we gedaan in onze montagehal aan het RVS silofilter type Infa-Jet Vario IPV:
Demonteren van de aanwezige filters en afvoeren in de afvalcontainer
Verwijderen van de oude isolatie en schoonmaken van de filterwand
Reinigen van de schone zijde en de product zijde
Vervangen van:
Reinigingscontroller
3 stuks membranen en de aanwezige aansluitingen
9 stuks filterpatronen
2 stuks handvat
Luchtslangen
IsolatiemateriaalDe inspectie app

Om inspecties correct en efficiënt uit te voeren, ontwikkelde Transtech in eigen huis een inspectieapp.

Een goed inspectierapport is een digitale checklist die monteurs stapsgewijs door het volledige inspectieproces leidt. Bij ieder inspectiepunt vullen zij hun bevindingen in die kunnen bestaan uit een goedkeuring, een meetwaarde, een foto of een stukje tekst. Hierdoor kunnen zij letterlijk niets vergeten. Op basis van deze inspecties wordt een rapport gegenereerd waarin tevens wordt aangegeven welke onderhouds- en reparatiewerkzaamheden nodig zijn.

Wanneer het benodigde onderhoud is uitgevoerd wordt een nieuw rapport gemaakt waarin is aan te tonen dat de installatie weer in maximaal goede conditie is. Dit zijn belangrijke rapporten omdat ze een sluitende ‘bewijslast’ vormen over het functioneren van de installatie en de vraag of er wordt voldaan aan de relevante emissienormen.”

Voorbeeld inspectieformulier