Reviseren van luchttank met membranen

De reiniging van persluchtgereinigde filterinstallaties wordt mede tot stand gebracht door membraankleppen. Deze membraankleppen zijn een cruciaal onderdeel van de reiniging van het filtermedium. Het is belangrijk om deze membraankleppen periodiek te inspecteren op werking en/of lekkages. Bij slijtage kunnen de membraankleppen gaan “doorblazen” wat er voor zorgt dat er dure energie ( perslucht) verspilt wordt.

Transtech is gespecialiseerd in het vervangen van luchtanken met membraan kleppen die zijn verouderd en daardoor zijn gaan lekken. Ook hierin zijn we niet merk gebonden.

Reinigingscontrolers zijn het kloppende hart van uw perslucht gereinigde filterunit

Met de technologie van tegenwoordig valt er veel te besparen op uw persluchtverbruik. Door gebruik te maken van een controller voorzien van een on-line drukverschilmeting begint de filterinstallatie pas te reinigen als het ook daadwerkelijk nodig is. Door de jarenlange ervaring van Transtech in diverse branches kunnen wij u een gericht advies geven.

Bij dit project vervangen we zowel de luchttank met membranen als de controller met ingebouwde ventielen

Daarnaast hebben we ook een nieuwe reduceerventiel geplaatst. Reduceerventielen zijn ook erg belangrijk. Het is onnodig om membranen met 7 a 8 bar druk te belasten. Zowel de levensduur als de persluchtverbruik worden hierdoor verminderd.LuchttankLuchttank ”12V” – 3″ Double Stage
Type12 Geïntegreerde 3″ double stage membranen L= 2502 mm – Afstand tussen kleppen 205 mm
V/DC24 V/DC pressure 8 Bar
ControlerRECO filter control RM-216C.10.01 – Easyline
Reduceer ventiel1/2″