Optimaliseren luchtsnelheid leidingen

Voor een bedrijf die weerbaarheid en productiviteit van gewassen verbeterd, hebben we optimalisatie van de afzuiging geregeld.

Er wordt circa 20.000 m³/uur afgezogen (frequentiegeregeld). De afgezogen lucht wordt via een tweetal stoffilters en een luchtbehandelingskast teruggebracht in de eilegcel. In de eilegcel heerst een onderdruk.

Om de afzuiging zo constant mogelijk te houden en niet de eitjes maar de vliesjes vuil weg te zuigen met de huidige installatie is niet eenvoudig. De installatie heeft 1 afzuigventilator en twee stoffilters. Er zijn geen regelmogelijkheden in de twee hoofdleidingen. Lucht kiest de weg van de minste weerstand, dit betekent dat als 1 filter een hogere weerstand heeft / krijgt heeft dit direct invloed op de andere afzuigleiding.

Het doel is om een zo constant mogelijke afzuiging te creëren met de huidige installatie waarbij alleen de afzuiging in de cel wordt geoptimaliseerd. Om dit te bewerkstelligen maken we bij elke aftakking een wisselklep. Zodra er geen afzuiging benodigd is op een kollum dient de wisselklep te worden omgezet. Om de weerstand te simuleren van een kollum monteren we een handbediende vlinderklep welke ingesteld kan worden op het gewenste debiet. Hierdoor blijft de afzuiging, ook het totale afzuigdebiet van de ruimte enigzins gehandhaafd.

Elke kollum krijgt een totaal afzuigdebiet van 1.430 m³/uur. Totaaldebiet wordt afgeregeld met een vlinderklep voor de wisselklep.

Het totaaldebiet wordt afgeregeld op de afzuiging van de uitvalkamer (de buis van Dn 400). Daar er per kollum nog een verschil in weerstand zou kunnen bestaan i.v.m. de kleinere slangdiameters en om de leidingsnelheid in de flexibele leiding te kunnen regelen hebben we daar een suplletie regeling in aangebracht.


Levering:


Benodigde buismeterialen

ToepassingAfzuiging 14 stuks kollum eilegcel 1
MateriaalGlad sendzimir verzinkt 0,8 mm
DiameterverloopDn 450 – Dn 80
Koppelingen2- delig v.v. afdichting
Aftakkingen45 graden
BochtenR= 1,5D
WisselklepDn 160 handbediend – A/sym. (klepkast)
RegelingHandbediende vlinderkleppen
Beugels2-delig verzinkt
SupportingExplosie breekplaat