Filterinstallatie turn key samen met Industrial field services

Project afzuiging verpakkingsmachines. Turn key project inclusief ontwerpfase, constructie berekeningen en 3D ontwerp in getekend in BIM omgeving.

Samen met onze partner Industrial field services dit project opgeleverd.Het ontstoffingsfilter wordt buiten opgesteld op een constructie waar tevens de ventilator op gepositioneerd wordt.

De filterinstallatie lost het afgezogen in een big-bag. De constructie wordt derhalve dusdanig hoog gepositioneerd dat montage van een 1m³ big-bag onder de installatie mogelijk is.

Daar de installatie lokaal wordt bediend wordt er bij de filteropstelling een RVS bedieningskast geplaatst. Deze bedieningskast wordt voorzien van de benodigde potentiaalvrije contacten en alarmmeldingen zodat de gebruiker in een oogopslag kan zien wat de status van de installatie is.

In de keuze van het toe te passen filterprincipe hebben we een persluchtgereinigd enveloppenfilter geselecteerd.

Om er zeker van te zijn dat de gestelde emissie eis van < 2 mg/m³ wordt de filterinstallatie voorzien van een HEPA nafilter.

Het reinigingssysteem van het filter wordt uitgerust met “power – reflex” membranen. Deze membranen hebben in tegenstelling tot de traditionele membranen een snellere openings- en sluitingstijd. Dit leidt tot een efficiëntere reinigingspuls waardoor 20-30% minder perslucht gebruikt wordt.