Explosie veilig filter in de voeding is geen probleem voor Transtech

Voor het ontwerp van deze filterinstallaties was het noodzakelijk rekening te houden met de explosiegevoeligheid van de het product. De filterinstallaties dienen dan ook voorzien te worden van explosie ontlastapparatuur e.e.a. volgens de ATEX 114 richtlijn 2014/34/EU.

In verband dat het filter voedingsmiddelen geschikt moest zijn, hebben we een filter geleverd die hier ook voor toepasbaar is. Alle productcontactdelen in RVS 304.

De installatie heeft een geïntegreerde voorafscheidingskamer, dit heeft als doel om de opwaartse luchtstroom zo laag als mogelijk te houden en voordat de luchtstroom het filter bereikt een scheiding teweeg te brengen.

De installatie is voorzien van explosie ontlasting in de achterzijde van het filter. Dit betekent dat de installatie langs een gevel geplaatst is waar vervolgens een explosie ontlastkanaal in geïnstalleerd  is.

De stofafvoer is voorzien van een roterende afvoersluis met de mogelijkheid voor het plaatsen van 1 m³ big-bag.Persluchtgereinigd doekenfilter

MerkEurofilter
TypeEFK 1/2/24/15 H – ATEX
ATEX ZoneringInwendig zone 20 / uitwendig zone 22
Filteroppervlak36 m² / 24 stuks enveloppen, elk 1,5 m²
FiltermediumSMP-TEX, Oleo-hydro, Antistatisch – BIA-M
FilterreinigingMiddels perslucht 2,2 Bar
LuchttankAluminium v.v. 12 stuks geïntegreerde membranen
PersluchtverbruikCirca 2 m³/uur bij 24 sec. interval
Materiaal filterhuisRVS 304

Aansluiting middels aansluitstuk met flens

Aan te sluiten op bestaande aspiratie of middels separate ventilator