Engineering van stoffilters

Een recentelijk voorbeeld van een project is het ontwerp van een stoffilter voor een producent van kattenbakvulling. De grondstoffen voor het kattengrit worden per schip aangevoerd. Bij de verwerking van deze mineralen is sprake van een sterke stofontwikkeling. “Uit de besprekingen met de klant kwam onder meer naar voren dat door de sterke stofontwikkeling tijdens het proces de filterinstallatie goed moet kunnen blijven functioneren met een zeer hoge stofbelasting.


Slangenfilter

We realiseren voor deze klant een filterinstallatie met een filteroppervlak van 237 m2 en een capaciteit tot 20.000 m3/uur.

Het slangenfilter wordt middels perslucht gereinigd volgens een instelbaar programma en op basis van de gemeten vervuilingsweerstand. Het filtermedium is een gekalanderd polyester naaldvilt met een PTFE gelamineerde toevoeging.

Het stalen, sendzimir verzinkte filterhuis met geïntegreerde ‘drop out chamber’ heeft de afmetingen 3,7 x 2,5 x 6,9 m (lxbxh) en is voorzien van een kooiladder en serviceluiken met hekwerk.