Afzuigcapaciteit verbeteren in een veevoederfabriek

Het huidige filter betreft een Unicel C8 filterinstallatie. Dit filter is voorzien van 2 stuks gepliceerde elementen van elk 4 m² per stuk. De gemeten filterweerstand tijdens de inspectie bedroeg 170 mm/Wk en de filters dienen frequent gewisseld te worden. De afzuigcapaciteit neemt snel af. Dit heeft met name te maken door de grote verscheidenheid aan producten welke worden bijgestort.

Gepliceerde filterelementen op deze toepassing hebben een afzuigcapaciteit van circa 500 m³/uur. Afzuigcapaciteiten daar boven zullen voor een te hoge filterbelasting zorgen waardoor de filterelementen vol met product blijven staan, filterweerstand oploopt en afzuiging sterk afneemt.

Wij adviseren onze klant daarom ook hiervoor een persluchtgereinigd doeken filter voor toe te passen met een filteroppervlak van 15 m². Hiermee kan hij probleemloos 1.500 m³/uur afzuigen op de stofpunten bij de bijstort.

De trechter / ondersteuning blijft bestaan en dat we op deze trechter een op maat gemaakt filterhuis plaatsen met een verticaal ingestoken doekenfilter. De ventilator plaatsen we aan de zijkant van het filterhuis.

Op deze wijze zijn de aanpassingen gering en de optimalisatie groot.


1 stuks Persluchtgereinigd doekenfilter:

MerkDCE
TypeDLM-V 15/15
StatusGebruikt / gereviseerd
AfmetingenPassend op de bestaande Unicell trechter
Filteroppervlak15 m²
Materiaal filterhuisStaal 2 en 3 [mm] inclusief verstijvingen
Aantal filters10 stuks elk 1,5 m²
FiltermateriaalPolyester naaldvilt 500 gr/m2 Oleo Hydro en antistatisch
ReinigingMiddels perslucht
ReinigingscontrollerInstellingen voor puls en pauzetijden

Uitblaaskanaal:

RegelingMiddels handbediende vlinderklep
Ventilator2,2 kW (nieuw)
Capaciteit1.580 m³/uur
P statischmax. 150 mm/Wk
FilterhuisStaal 2 en 3 mm (nieuw)