Stoffilter wisselen

Wisselen van de filterslangen , filterelementen en filtermappen.

Transtech kan voor u zorgvuldig en kosten-efficiënt uw filters voor uw stoffilterinstallatie verwisselen. 

Wij vervangen filters in ontstoffingsinstallaties en luchtbehandelingskasten. Onze monteurs verzorgen voor u alle aspecten van de wisseling: planning van de werkzaamheden, leverantie van nieuwe filters, en juiste montage van de filters. Transtech garandeert u een zorgeloos proces.

Vaak doen we een inspectie vooraf, zodat we hebben kunnen aantonen dat een filterelement ook vervangen moet worden.

Filterinspecties zijn uitermate belangrijk.

Neem contact op met Transtech

Meer weten over inspecties
Image

Stoffilters wisselen op maat met een zeer flexibele service

Afbeelding stoffilter onderdelenAfbeelding stoffilter onderdelenAfbeelding stoffilter onderdelen
Meer informatie inspectie

Transtech is flexibel en houdt rekening met uw belangrijke processen in uw bedrijf of organisatie.

Waar nodig werken onze monteurs buiten de gebruikelijke werktijden zodat belangrijke werkzaamheden binnen uw organisatie niet stil komen te liggen. De tarieven zijn markt conform. Wij maken graag een offerte voor u om uw filters te wisselen.

Filterexpertise doordat we de installatie zelf ook bouwen

Door hun jarenlange ervaring hebben de filterspecialisten van Transtech kennis van onstoffingsinstallaties  en afzuigingen.

In samenwerking met Woku leveren wij filterslangen, zakken en mappen voor zeer uiteenlopende luchtbehandelings- en ontstoffingssituaties. Vele merken zijn bij ons bekend.

Op de webpagina https://www.transtech.nl/stoffilters/inspecties-service-onderhoud/ kun je de meeste filter merken vinden. Van deze merken weten we welke filters en onderdelen erin zitten.

Data van filterinstallies zijn in deze tijd wat dat betreft erg ‘machtig’ en degene die hier het slimst mee omgaat, geniet ook het meeste voordeel.

Juist daarom is een inspectie van uw stoffilter vooraf zeer belangrijk. Om het lukraak wisselen van filters te voorkomen doen we deze filterinspectie.

Onder de uit te voeren inspecties vallen o.a. de onderstaande werkzaamheden:

 • Opname alle relevante basisgegevens

 • Controle filtermedium (inclusief eventuele nafilters)

 • Inspectie van de ventilator

 • Luchtmetingen in het leidingnet (indien mogelijk)

 • Inspecteren afzuigkappen / afzuigpunten / inblaaspunten

 • Inspectie van het stofafvoersysteem

  Inspectierapport werking stoffilter.

  Goede historie opbouwen van je filterinstallaties.

  Voordelen

  De voordelen van een digitaal inspectierapport werking stoffilter

  • Sluitende ‘bewijslast’

   Dit zijn belangrijke rapporten omdat ze een sluitende ‘bewijslast’ vormen over het functioneren van de installatie en de vraag of er wordt voldaan aan de relevante emissienormen.”

  • Historie

   Wanneer op basis van één of meer inspectierondes een historie is opgebouwd, zijn de gegevens vervolgens niet alleen te gebruiken voor het inplannen van benodigd onderhoud, maar ook voor ander doeleinden. Zo zijn filterinstallaties onderling bijvoorbeeld goed te vergelijken en zijn mogelijke trends vast te stellen.

  • Gebruiksvriendelijk

   Met deze app werk je efficiënt en je kunt op basis van het bijbehorende rapport goed communiceren met de klant. je laat uiteindelijk een goed werkende en veilige installatie achter.

  Een duidelijk inspectierapport

  Meer informatie

  Een goed inspectierapport is een digitale checklist die monteurs stapsgewijs door het volledige inspectieproces leidt. Bij ieder inspectiepunt vullen zij hun bevindingen in die kunnen bestaan uit een goedkeuring, een meetwaarde, een foto of een stukje tekst. Hierdoor kunnen zij letterlijk niets vergeten. Op basis van deze inspecties wordt een rapport gegenereerd waarin tevens wordt aangegeven welke onderhouds- en reparatiewerkzaamheden nodig zijn.

  Voorbeeld inspectieformulier

  Neem contact op met Transtech

  Data van de werking van stoffilterinstallaties zijn in deze tijd wat dat betreft erg ‘machtig’ en degene die hier het slimst mee omgaat, geniet ook het meeste voordeel.

  In het geval van nieuwe klanten of installaties worden in een eerste ronde alle relevante gegevens digitaal vast gelegd. Hiermee wordt een volledig overzicht van de ‘installed base’ verkregen waarvan tevens de conditie wordt vastgesteld. Een soort nulmeting en een optimale basis voor het inplannen van (toekomstig) onderhoud en optimalisatie.

  Neem contact op met Transtech

  "Door middel van onze producten en ons advies ontzorgen we u graag op het gebied van ontstoffing en luchtbehandeling. Samen met onze verkoopadviseurs en servicemonteurs zijn we altijd klantgericht op zoek naar oplossingen en verbeteringen."