Begrippenlijst

ATEX

ATEX staat voor de Franse benaming ATmosphères EXplosibles en wordt als synoniem gebruikt voor twee Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden.

Aerob

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Aerob. In het verleden veel geleverd door Jongerius. In 1971 is alles begonnen met AEROB Entstaubungstechnik in Wehingen.

BMD Garant

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van BMD Garant.

Buhler

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Bühler. Bühler is opgericht in 1860. Bühler Group is actief in meer dan 140 landen. In 2017 genereerden ongeveer 11.000 werknemers uit alle regio’s een omzet van CHF 2,7 miljard. Een onderdeel van deze groep is het maken van filterinstallaties.

Cipres

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Cipres. Vertegenwoordigd door DCP. De filterinstallaties worden geproduceerd in Tsjechië. Cipris is opgericht in 1992. Maatvoering komt overeen met DCE filters van Donaldson.

Delta Neu

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Delta Neu. Delta Neu is een Frans filter en word geproduceerd in La Chapelle d’Armentières.

Donaldson / DCE

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Donaldson. In 1914 is Donaldson opgericht en heeft in de loop van de jaren verschillende filtermerken ingelijfd waaronder DCE en Torit. Ook de inspecties en onderhoud van deze DCE en Torit installaties is in goede handen bij Transtech.

Eurofilter

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Eurofilter. Wij voeren filterinspecties uit waarbij er ook emissie metingen uitgevoerd kunnen worden met onze eigen meetapparatuur.

FDI

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van FDI. De filters worden met de modernste technieken vervaardigd door F.D.I in Frankrijk. Ook de inspecties en onderhoud van FDI installaties is in goede handen bij Transtech.

Filtermedium

Transtech doet de vertegenwoordiging van Woku Filtermedium in Nederland. Zij produceren voor ons de filterslangen en de filterdoeken voor de verschillende filtermerken.

Filterramen

Draadkorven worden toegepast in ontstoffingsfilters en dienen ter ondersteuning van filterzakken, filterslangen en filtermappen.

Industriële stofzuiger

Een industriële stofzuiger is onmisbaar in een groot industrieel bedrijf. Door het gebruik van hoogwaardige materialen in onze industriële stofzuigers kunnen wij een lange levensduur garanderen. Voor licht tot zware industriële toepassingen hebben wij een geschikt stofzuigsysteem in ons programma.

Infastaub

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Infastaub. In Nederland vertegenwoordigd door Bienfait. Infastaub is een merk dat in 1967 is opgericht. De filterinstallaties worden geproduceerd in Duitsland. Wij voeren uiteraard ook de inspecties en onderhoud van deze infastaub filters uit.

Intensiv

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Intensiv. In 1922 is Intensiv opgericht door de heer Hansen. Er staan in Nederland en Belgie vele Intensiv filters. Ook de inspecties en onderhoud van deze Intensiv installaties is in goede handen bij Transtech. Aan een typenummer hebben we vaak genoeg.

Keller Lufttechnik

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Keller Lufttechnik. Ook Keller is Quality “Made in Germany” Opgericht in 1903, Keller Lufttechnik staat nu de vierde generatie aan het roer. Hoofdkantoor staat in Kirchheim unter Teck, Zuid Duitsland.

Kiekens

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Kiekens. Kiekens is actief met deze productgroepen: industriële stofzuigers, luchtfiltratiesystemen en ventilatoren. Ook de inspecties en onderhoud van deze Kiekens installaties is in goede handen bij Transtech.

Luhr

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Lühr filters. LUEHR FILTER is wereldwijd actief familiebedrijf met meer dan 75 jaar praktische ervaringen in de ontwikkeling en bouw van filters. Ook de inspecties en onderhoud van deze Lühr onstoffingsinstallaties is in goede handen bij Transtech.

Membraankleppen

Reiniging van een filterzakken of elementen is erg belangrijk. Immers moet de meeste stof van de filterzakken of filterelementen af vallen. De reiniging van persluchtgereinigde filterinstallaties wordt mede tot stand gebracht door membraankleppen.

Mikropul

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Mikropul. In 1920 is Mikropul opgericht en heeft in de loop van de jaren verschillende eigenaren gehad. Nu is het sinds 2013 een onderdeel van Nederman

Mix

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Mix. In Nederland vertegenwoordigd door o.a. Rotonde. Mix is Italiaans merk dat in 1990 is opgericht. Wij voeren uiteraard ook de inspecties en onderhoud van deze Mix filters uit.

Nederman / Nordfab / Dantherm

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit aan Nederman filterinstallaties. Ook wel bekend onder Dantherm, Nordfab Systems en Ralton of GCM installaties. Nederman is één fabrikant en ontwikkelaar van producten en oplossingen op het gebied van milieu-technologie.

Poeth

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Poeth. De Poeth filters is een Nederlands fabrikaat. Het Poeth filter programma gaat van zeer kleine spot filter van 1,4m2 tot modulair opgezette filtersystemen tot 960m2.

Reinigingscontrollers

Reinigingscontrollers zijn het kloppende hart van uw perslucht gereinigde filterunit. Met de technologie van tegenwoordig valt er veel te besparen op uw persluchtverbruik. Door gebruik te maken van een controller voorzien van een on-line drukverschilmeting begint de filterinstallatie pas te reinigen als het ook daadwerkelijk nodig is.

Roterende sluizen

Onze draaisluizen functioneren al tientallen jaren als stofafvoerorgaan en tegelijkertijd als luchtslot onder stoffilters en cyclonen.

R & R Beth Filters

Beth is van oudsher al een bekend merk op gebied van slangenfilters. Ook R & R Beth filter is een Duits filter met een grote fabriek in Bad Lobenstein. Ook de inspecties en onderhoud van deze R & R Beth filters installaties is in goede handen bij Transtech.

Riedel

Riedel Filtertechnik ontwikkelt en bouwt innovatieve installaties en apparatuur voor de
ontstoffen en reinigen van uitlaatlucht.

Scheuch

Scheuch bestaat 50 jaar en de onderneming komt uit Aurolzmünster Oostenrijk. Of de oplossingen nu extractie, ontstoffing, transport, rookgasreiniging of fabrieksproductie omvatten, Scheuch is een toonaangevende expert met een sterke positie op de markt in tal van sectoren en biedt zijn klanten toepassingsspecifieke, hoogwaardige oplossingen voor hun lucht- en milieuoplossingen. technologische problemen.

Stofafzuigsysteem

AKAHA Nederland verkoopt, engineert, installeert en onderhoud vacuüminstallaties. Zijn er gezoneerde gebieden waar bepaalde ATEX richtlijnen actief zijn is dat voor ons geen probleem, wij leveren en installeren installaties die voldoen aan de richtlijnen en die worden dan ook opgeleverd met de benodigde documentatie en certificaten.

Stoffilter

Filter stof uit de vervuilde lucht van uw bedrijf en zorg voor gezonde omstandigheden voor de medewerkers.

Stoffilter inspectie

Transtech levert filter inspecties voor diverse industrieën, waaronder de veevoeder industrie, kunststoffen en zware industrie.

Stoffilter installatie

Eurofilter is hét merk voor industriële filterinstallaties en vervangingsdelen. Transtech biedt een volledig Eurofilter programma, waarbij alle componenten van de stoffilter installatie kunnen worden geleverd en onderhouden. Onder componenten vallen o.a. silo ontluchtingsfilters, spotfilters, kastfilters en vacuümfilters.

Sult

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Sult. Het bedrijf SULT GmbH werd opgericht in 1993. De naam SULT staat voor Staub- und Lufttechnik (stof- en luchttechnologie). Het kantoor- en productiegebouw bevindt zich in Nufringen in de regio Stuttgart.

TS Filter

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van TS systemfilter. De TS sytemfilter is een Duits fabrikaat. Sinds 1978 bouwt TS systemfilter filters voor de procesindustrie.

Ventilex en Tema

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Ventilex en Tema. In 1965 is Ventilex opgericht en heeft in de loop van de jaren een grote reputatie in droogoplossingen. het maken van drogers. Tevens maken zij ook slangenfilters. Vooral slangenfilters.

Waiweldai

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van Waiweldai. Sinds de oprichting in 1992 is Waiweldai gespecialiseerd in ontwerp en productie van filters. Een Duits bedrijf met veel kennis.

WAM

Transtech Industrieservice voert filterinspecties en onderhoud uit voor filterinstallaties van WAM. De filterinstallaties worden geproduceerd in Italië.

Veevoeder

Transtech is werkzaam in vele industrieën. Een van deze is de Veevoeder en voedermiddelen, Waaronder ook de op en overslag bedrijven en de graanverwerkende industrie.